Vetechodierenartsenroostereigenarenfokkerskliniekgegevenskliniekfoldersalgemene informatie
Vetecho
Veterinaire Echografie J.W. Garretsen
Verwijzing
Verwijsadressen
Uitslag
SPOED
ECG
Chirurgie
intervisie / cursussen
ECG

 
ECG
  Bij dieren met hartritmestoornissen kan de veterinair radioloog op verwijzing van de dierenarts bij de hond of kat ook een ecg  maken,  op alle locaties waar hij werkzaam is. Of na overleg met de eigenaar.
  Indien de radioloog het ecg maakt, wordt het ecg standaard door mw. dr. Lisette Overduin,  specialist inwendige ziekten der gezelschapdieren,  beoordeeld en ontvangt de verwijzend dierenarts zelf via fax of mail van L. Overduin de beoordeling en een ( behandelings-)advies. Deze uitslag is er gebruikelijk binnen een paar werkdagen. In voorkomende gevallen kan een spoedbeoordeling van een ECG aangevraagd worden.

De betaling van de beoordelingskosten vindt plaats bij het afrekenen van de echo, de verwijzend dierenarts en de eigenaar krijgen dus geen rekening achteraf.

Het is ook mogelijk een hond of kat voor uitsluitend een EGC aan te bieden, de ervaring leert dat de combinatie ECG met een echografisch onderzoek verstandiger is. Bij het maken van een afspraak moet duidelijk zijn, wat de bedoeling is:  het verschil tussen echo van het bewegende hart op een beeldscherm  en "hartfilmpje" is voor een eigenaar niet altijd even duidelijk.
Vetechodierenartsenroostereigenarenfokkerskliniekgegevenskliniekfoldersalgemene informatie
Postbus 85058, 3508 AB Utrecht mail: info@vetecho.nl